niedziela, 9 września 2012
Filety z kaczki z aromatycznym balsamico
Dwa rozne miesa, na sobotni i niedzielny obiad. Oba pyszne i nowe wiec polecam.
Filety z kaczki
4 osoby
1 h marynaty
10 minut przygotowania i smazenia
Piers z kaczki pokroic wzdluz sciegien na dlugie paski, dosc cienkie. Ulozyc je w glebokim talerzu lub misce i posypac sola, pieprzem, piment d'espelette - czyli baskijskim pieprzem, mozna tez uzyc papryki w proszku. Calosc pokryc sokiem wycisnietym z 1 pomaranczy, 2 lyzkami oliwy i 1 lyzka miodu. Odstawic na godzine do lodowki.
Po tym czasie mieso podsmazyc na oliwie 1 lyzka okolo 3 minut z kazdej strony. Wyjac. Na te sama patelnie wlac marynate i 1-2 lyzki dobrego, gestego balsamico. Odparowac do uzyskania srednio-gestego sosu. Podawac calosc...
I paluszki lizac.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz