Muffiny, który robię już od dłuższego czasu bo następnie je zamrażam i służą nam w porze podwieczorku czy czasem śniadania na szybko. A ze Antoni będzie w domu za tydzień to on lubi sobie wyciągnąć ze dwa z zamrażarki, wstawić na minutę do mikrofali i zajada.
Są dość zdrowe bo to połączenie maki kokosowej z pszenna, bananów, cukru trzcinowego i malin - zamrożonych w tym sezonie.
Na 12 sztuk
2 banany
150 g malin
2 jajka
150 g maki pszennej
35 g wiórek kokosowych i troche do posypania
75 g maki kokosowej
łyżeczka proszku do pieczenia
1 jogurt naturalny 150 g
100 g masla
120 g cukru trzcinowego
Maslo ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym jajku, następnie banany i jogurt. Miksujemy całość. Dodajemy maki przesiane i proszek. Wkładamy w papierowe foremki tak do polowy wysokości, wciskamy maliny na wierzch. Pieczemy około 30 minut w 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz