Na średniowiecznej uliczce kamiennej, w starym, średniowiecznym domu. Chcieliśmy przetestować dzisiaj bo synek jedzie w Alpy na narty a my pracujemy, pracujemy więc trochę rozpusty z końcem karnawału. Restauracja proponuje makarony i 5 rodzajów pizzy, kilka anitpasti i kilka deserów oraz wybór włoskich win. Jest tutaj miło i kameralnie. Na talerzu pysznie, naprawdę pysznie ale ceny są dość wygórowane i porcje małe: pasta 130 g 19 euro... pizza 15 euro i więcej - jest jednak znakomita!
Byla tez okazja spróbować prawdziwego sycylijskiego CANNOLO z pistacjami i z czekolada. To ciastko sięga historia do IX wieku i obecności Arabów na Sycylii. Jednak w Bretanii to 9,5 euro za jedna sztukę.
Obsluga profesjonalna, dwóch kucharzy włoskich i tylko włoskie produkty. Z pewnością warto tutaj zajrzeć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz