Rozgrzewające pyszności kolacyjna pora złożone z: warzyw: cebula, marchew, brokuł, seler naciowy... wszystko podane z tofu, ze śmietaną kokosowa z curry oraz ze świeżym granatem i nerkowcami.
2 porcje
30 minut
2 marchewki
kilka różyczek brokuła
1 czerwona cebula
2 gałązki selera naciowego
200 g tofu według uznania
Pół owocu granatu
garść nerkowców
4-5 lyse śmietany kokosowej
1 łyżeczka pasty curry
sol, pieprz
oliwa z oliwek
Siekamy cebule i obieramy wszystkie warzywa. Podsmażamy na oliwie najpierw cebule następnie warzywa pokrojone w małe kawałki. Po około 5 minutach smażenia podlewamy na dno patelni kilka łyżek wody, całość przykrywamy i dusimy warzywa 15 minut pod przykryciem.
W tym czasie drylujemy na drugiej patelni pokrojone tofu oraz nerkowce. Przygotowujemy ziarna granatu.
Do warzyw dodajemy tofu, nerkowce, kokosowa śmietanę i łyżeczka pasty curry. Doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżym granatem i można jak u mnie z kasza kuskus.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz