środa, 18 października 2023

Cieciorka, szpinak i rodzynki: jesienna kolacja


Pyszna i zdrowa, jesienna kolacja na szybko jak żyjecie słoika z cieciorka, świeżego szpinaku, garści rodzynek...

Przygotowanie 15 minut
2 porcje

400 g świetego szpinaku
szalotka
ząbek czosnku
Soli cieciorki w naturalnej zalewie 400 g
łyżeczka mielonego kminku
łyżeczka mielonej papryki
2 łyżki orzeszków pini ( dodatek)
sol
oliwa z oliwek

Na oliwie podsmażamy posiekana szalotka i czosnek i dodajemy liście szpinaku. Smażymy chwile aż odparuje nam woda.  Doprawiamy sola i dodajemy odsączoną cieciorkę. UWAGA - wodę z cieciorki zachowujemy można ja ubić jak białko jajka i użyć do zrobienia musu czekoladowego na deser. 

Doprawiamy całość, dodajemy rodzynki. Podajemy gorące. 
Na koniec możemy dodać zgrilowane orzeszki pinii ale i bez jest dobre! 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz