Pyszna i zdrowa, jesienna kolacja na szybko jak żyjecie słoika z cieciorka, świeżego szpinaku, garści rodzynek...
Przygotowanie 15 minut
2 porcje
400 g świetego szpinaku
szalotka
ząbek czosnku
Soli cieciorki w naturalnej zalewie 400 g
łyżeczka mielonego kminku
łyżeczka mielonej papryki
2 łyżki orzeszków pini ( dodatek)
sol
oliwa z oliwek
Na oliwie podsmażamy posiekana szalotka i czosnek i dodajemy liście szpinaku. Smażymy chwile aż odparuje nam woda. Doprawiamy sola i dodajemy odsączoną cieciorkę. UWAGA - wodę z cieciorki zachowujemy można ja ubić jak białko jajka i użyć do zrobienia musu czekoladowego na deser.
Doprawiamy całość, dodajemy rodzynki. Podajemy gorące.
Na koniec możemy dodać zgrilowane orzeszki pinii ale i bez jest dobre!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz