Takie szybkie, proste ale bardzo soczyste danie na obiad. Mięso nabiera soczystości dzięki krótkiej marynacie. A płatki kukurydziane jako panierka stanowią fajna alternatywę dla klasycznej bułki tartej.
4 dosc cienkie kotlety z piersi z kurczaka
2 łyżki musztardy,
posiekany ząbek czosnku
jajko,
sol, pieprz
Z podanych składników robimy marynatę i w niej zamaczamy mięso uprzednio doprawione sola i pieprzem. Możemy trzymać od kwadransa do kilku godzin.
Nastepnie mięso odsączamy i obtaczamy jest w rozgniecionych w rękach płatkach kukurydzianych - ja do tych płatków dodaje odrobinę ostrej papryki w proszku.
Smażymy na delikatnym ogniu po 3 minuty z każdej strony na oleju słonecznikowym.
Podajemy z warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz