Azjatycki obiad dzisiaj! Ale takie tez lubimy. Łosoś jest marynowany w sosie sojowym, oliwie i w miodzie oraz 4 przyprawach. Kapustę dusimy z sosem sojowym a makron gotujemy jak na opakowaniu... nie miałam jednak osoby wiec wzięłam chiński, biały.
3 porcje
Przygotowanie 30 minut
Marynata minimum 1 godzina
3 porcje dobrego łososia po 150 g na osobę
1/4 duzej, czerwonej kapusty
150 g makaronu azjatyckiego najlepiej osoby...
cebula
lyzka rodzynek
3 lyzki oliwy
1 lyzka miodu
6 lyzek sosu sojowego
lyzeczka 4 przypraw: cynamon, gałka muszkatulowa, imbir i goździki
lyzka sezamu
1 łyżek oliwy plus miód i 4 przyprawy mieszamy i pokrywamy ta mieszanka rybę. Marynujemy minimum 1 godzinę.
Na oliwie podsmażamy posiekana cebule i kapustę. Pokrywamy calosc 3 łyżkami sosu sojowego i dusimy na wolnym ogniu. Dodajemy rodzynki, trochę wody i dusimy dalej.
Gotujemy makaron.
Rybe podsmażamy wraz z marynata na pozostałej oliwie.
Podajemy makaron, na nim kapustę i rybę. Posypujemy sezamu. I zajadamy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz