sobota, 27 marca 2021

Frittata primavera



Czyli spory, wiosenny omlet z młodym bobem oraz zielonym groszkiem zapieczony w piekarniku. Z dodatkiem odrobiny parmezanu smakuje wybornie! 


3 porcje

3 garscie groszku - wzielam z mrożonek, nie ma jeszcze świeżego
600 g bobu do wyłuskania w straczkach
dużą czerwona cebula
3 lyzki tartego parmezanu
100 ml mleka krowiego
6 jajek
sol, pieprz
oliwa z oliwek
bazylia

Bob i groszek należy obgotować po 6 minut każde w osolonym wrzątku. Cebule siekamy i podsmażamy na oliwie, dodajemy obgotowane warzywa. 
Jajka rozbijamy z mlekiem, dodajemy parmezan i doprawiamy. 

Na patelnie z warzywami wlewamy jajka  i wstawiamy patelnię na około 8 minut do piekarnika nagrzanego na 200°C. 
Podajemy z micha wiosennej sałaty. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz