sobota, 10 października 2020

Capellini pesto rosso i cukinie sautées.



Czyli piątkowa kolacja. W roli głównej cieniutki makaron capellini. Do niego sos na bazie suszonych pomidorów, orzeszków pinii, parmezanu i oliwy. Calosc podana z paskami czyli z julienne z cukini.


3 porcje
30 minut

3 cukinie
300 g capellini
8 suszonych pomidorów z zalewy
10 listkow Bazyli
garsc orzeszków pinii
kawalek parmezanu jakies 30 g
oliwa z oliwek - ile zabierze
sol
pieprz

Cukinie pokrojone w paski smażymy na oliwie z oliwek. Doprawiamy sola i pieprzem. 
Pomidory miksujemy z orzeszkami, bazylia, parmezanem i oliwa do uzyskania gęstej konsystencji sosu. 
Makaron gotujemy 3 minuty w osolonym wrzątku. 

Makron mieszamy z pesto. Podajemy z cukinia. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz