Taka piatkowa kolacja, po calym tygodniu pracy i stresu, niestety stresu tez. Wiec omega 3 jak najbardziej wskazane!
Polaczylam tutaj wedzone filety sledziowe z gotowanym burakiem, roszponka, jablkiem, ogorkiem konserwowm i kilkoma orzechami wloskimi. Sos jest na bazie oleju orzechowego, octu balsamicznego i odrobiny musztardy. Kilka galazek koperku i volià!
3 porcje
Przygotowanie 15 minut
1 duze jablko typu golden
3 ugotowane buraki razem 500 g (okolo)
150 g roszponki
3-4 filety sledzia wedzonego
3 ogrki konserwowe
koperek
garsc orzechow
Na sos
2 lyzeczki musztardy dobrze wymieszane z 3 lyzeczkami octu balsamicznego i 3 lyzkami oleju z orzechow
sol i pieprz.
Kroimy, laczymy, polewamy sosem i to wszystko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz