sobota, 12 października 2019

Salatka wieczorna: sledzie, buraki, roszponka i jabłko. Bez laktozy. Bez Glutenu.


Taka piatkowa kolacja, po calym tygodniu pracy i stresu, niestety stresu tez. Wiec omega 3 jak najbardziej wskazane! 

Polaczylam tutaj wedzone filety sledziowe z gotowanym burakiem, roszponka, jablkiem, ogorkiem konserwowm i kilkoma orzechami wloskimi. Sos jest na bazie oleju orzechowego, octu balsamicznego i odrobiny musztardy. Kilka galazek koperku i volià!


3 porcje 
Przygotowanie 15 minut

1 duze jablko typu golden
3 ugotowane buraki razem 500 g (okolo)
150 g roszponki
3-4 filety sledzia wedzonego
3 ogrki konserwowe
koperek
garsc orzechow

Na sos
2 lyzeczki musztardy dobrze wymieszane z 3 lyzeczkami octu balsamicznego i 3 lyzkami oleju z orzechow
sol i pieprz. 

Kroimy, laczymy, polewamy sosem i to wszystko. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz