Na niedzielna kolacje cos rozgrzewajacego po 28°C upale w pazdzierniku!
Ta zupa laczy w sobie marchewke, cebule, mleko kokosowe, kawaleczki sera Rocquefort oraz zgrillowane pestki czego tam mcie... u mnie sezam i slonecznik.
Pyszna!
4 porcje
Przygotowanie 45 minut
600 g marchewki
duza cebula
1 l bulionu z warzyw moze byc z kostki
150 g sera plesniowego
oliwa z oliwek
garsc pestek
200 ml mleka kokosowego
Na oliwie podsmazamy posiekana cebule i pokrojone marchewki. Pokrywamy bulionem i gotujemy okolo 25 minut. Miksujemy dodajac mleko kokosowe.
Gdy zupa sie gotuje grillujemy na suchej patelni nasze pestki, kroimy w kostke ser.
Podajemy gorace. Ser zacznie fajnie sie rozpuszczac... mhm...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz