Typowa jesienna i sobotnia kolacja. Jakos tak sie zawsze sklada, ze sobotnie wieczory jesli sa spedzane w domu to kulinarnie pachna makaronem! Tym razem to penne z kalafiorem romanesco, z anchois, ostra papryczka, czosnkiem i papryka ostra w proszku... do tego platki parmezanu.
3 porcje
Przygotowanie 30 minut
300 g penne bez glutenu od Barilla
jeden kalafior romanesco pokrojony na rozyczki
mala puszka anchois z oleju wraz z olejem!
pol ostrej papryczki piment
zabek czosnku
pol lyzeczki ostrej papryki w proszku
oliwa, sol, pieprz
parmezan
Makaron gotujemy. Rozyczki romanesco blanszujemy 5 minut w oslonym wrzatku. W tym czasie podsmazamy na oliwie czosnek i piment dodajemy rozdziabane widelcem anchois wraz z oliwa z puszki. Osaczone rozyczki romanesco laczymy na patelni ze smazacymi sie skladnikami.
Podajemy calosc razem z platkami parmezanu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz