Choc oczywiscie mozna ten przepis wykonac z produktami zawierajacymi i gluten i laktoze. To wasz wolny wybor.
Raczylismy sie tym cudenkiem na wczorajszej, domowej kolacji i cala rodzina pokochala te makaronowa nowosc.
Uzylam smietany na bazie soi choc mozna uzyc zwyklej i bezglutenowego makaronu mark Barilla na bazie maki ryzowej i kukurydzianej. Do tego zielone i czarne oliwki, puszka anchois z oliwy i kilka suszonych pomidorow.
3 porcje
20 minut przygotowania
300 g makaronu fusilli
200 ml smietany Wege typu sojowa czy migdalowa albo zwyklej, krowiej
15 czarnych oliwek
15 zielonych oliwek
2 Zabki czosnku
mala puszka anchois w oliwie
kilka suszonych pomidorow z zalewy
3 lyzki tartego parmezanu
kilka listkow miety
sol i pieprz
Makaron gotujemy tradycyjnie i w tym czasie...
Miksujemy nasza smietane z oliwkami i z czosnkiem oraz z polowa anchois z puszki. Dodajemy tarty parmezan do naszego sosu i doprawiamy calosc sola i pieprzem.
Podajemy makaron z sosem, na wierzchu ukladamy reszte anchois i pokrojone w paski pomidory. Dekorujemy listkami miety.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz