Bardzo sympatyczny przepis na ciasto dla tych co jak ja nie moga jesc glutenu ani glukozy... Ze sliwkami wegierkami, cynamonem i makami: ryzowa i kasztanowa.
Robi sie je szybko. Jest smaczne takie jeszcze lekko niedopieczone, klejaco-lejace na wierzchu od soku sliwkowego...
6 porcji
15 minut przygotowanie
40-45 minut pieczenie w 180°C
180 g masla
2 jajka
szczypta soli
150 g cukru - wybor wedlug uznania
Te skladniki ucieramy.
Dodajemy nastepnie 100 g maki ryzowej i
100 g maki kasztanowej
1/2 lyzeczki sody
1 spora lyzek cynamonu
Gotowe ciasto przekladamy do formy.
500 g weigere ukladamy na wierzchu, skorka do dolu.
Mozemy wierzch posypac cukrem.
Pieczemy okolo 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz