środa, 26 czerwca 2019

Medaliony wieprzowe z grejpfrutem


Czyli cos co moge zjesc bo po wczorajszej wizycie u lekarza od mikro-odzywiania i po wynikach badan i otrzymanych wytycznych... hm... cienko z tym jedzeniem!

3 porcje
Przygotowanie 1 h jesli samodzielnie luskacie groszek i bob...

Poledwica wieprzowa 450 g
sok z 1/2 grejpfruta
oliwa z oliwek
sol, pieprz
colombo

na warzywa:
5 mlodych marchewek
1,2 kg groszku do wyluskania
800 g bobu do wyluskania
125 ml bulionu drobiowego
maslo

Mies kroimy na plastry, doprawiamy sola, pieprzem, colombo i oliwa i odstawiamy.
Przygotowane warzywa: groszek i bob obgotowujemy 6 minut w osolonym wrzatku. 
Marchewki obieramy i kroimy, podsmazamy na masle i dodajemy bulion. Do duszacych sie marchewek dodajemy groszek i bob. 

Mies smazymy po 5 minut z kazdej strony. 
Na goraca patelnie po miesie wlewamy sok z grejpfruta i drewniana lyzka laczymy sos. 

Podajemy razem. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz