niedziela, 23 czerwca 2019

Letnie tagliatelle z warzywami i z bazyliowa oliwa.


Wczorajsza, letnia kolacja ze swiezym makaronem wstazki czyli tagliatelle, z duszonymi warzywami oraz z oliwa bazyliowa. 

3 porcje
Przygotowanie 30 minut
oczekiwanie 2 godziny

Garsc lisci bazyli rozdrabniamy w 4-5 lyzkach oliwy i odstawiamy.

350 g tagliatelle
po 1/2 papryki czerwonej, zielonej i zoltej
1 cukinia
1 baklazan
1 szalotka
1 zabek czosnku
2 pomidory
sol, pieprz
oliwa

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy w paski - z wyjatkiem pomidorow. Pomidory obieramy ze skorki i kroimy w kostke. Podsmazamy na oliwie najpierw szalotke z czosnkiem, dalej papryki, baklazana i cukinie - 15 minut duszenia razem... po czym dodajemy pomidory. 
Makaron gotujemy 3 minuty w oslonym wrzatku. odcedzamy. makaron mieszamy z oliwa bazyliowa, wykladamy na talerze i na wierzchu ukladamy warzywa. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz