piątek, 22 marca 2019

Tagliatelle z sardynkami i z ciecierzyca... gdy w kuchni zostaly juz tylko konserwy!


Pod koniec tygodnia, po 7-8 dniach od zakupow swiezych produktow i po 14-15 dnia od zakupow w spozywczym... trzeba sobie radzic! i wczorajsza kolacja jest tego smakowitym przykladem! Zrobilam tagliatelle z sardynkami, z ciecierzyca w sosie kremowym z dodatkiem mascarpone... i podalam to z ziolami i z salatka z pozostalych pomidorkow cherry. 
Dis po pracy ruszylam na zakupy... spozywcze na kolejne 15 dni, swieze na tydzien, zostawialm ponad 300 euros, ale znow jest CO JESC!



2 porcje
Przygotowanie 25 minut

200 g makaronu tagliatelle
200 g odsaczonej z puszki ciecierzycy
mala puszka sardynek w olwiei z oliwek i w cytrynach
4 lyzki mascarpone
ziola
sol, pieprz

Sardynki wyjmujemy i rozgniatamy widelcem. Uwaga nie wylewamy oliwy! Oliwe z puszki wlewamy na patelnie i podgrzewamy na niej ciecierzyce. Gotujemy makaron. 
Do podgrzanej ciecierzycy dodajemy sardynki, mascarpone i ziola... dusimy calosc az makaron bedzie gotowy. Wlewamy chochle wody z gotowania makaronu do naszego sosu, wrzucamy goracy makaron. calosc mieszamy i jest Pysznie i zdrowo!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz