sobota, 11 listopada 2017

Miska czerwonego ryzu z warzywami w mleku kokosowym.


Takie sobie kolacyjne danie na wmiare szybko, bardzo zdrowo i kolorowo.
Przygotowanie 30 minut
3 porcje

1,5 szklanki czerwonego ryzu bio/eko
2 cukienie
cebula
zabek czosnku
200 g pomidorkow cherry
120 ml mleka kokosowego
200 g tofu - smak wedlug uznania albo naturalny
sol, pieprz, oliwa

Ryz gotujemy 25 minut w osolonej wodzie pod przykryciem - az wchlonie sie caly plyn. 
Na oliwie albo oleju kokosowym podsmazamy cebule posiekana, czosnke, plastry cukini i polowki pomidorow cherry - 10-12 minut. Dodajemy po tym czasie pokrojone kostki tofu. Samzymy dalej 5 minut. Pokrywamy warzywa mlekiem kokosowym. Doprawiamy calosc. Podajemy z ugotowanym ryzem. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz