Ciasto, które nadaje się na piknik, na drogę ale też do
popołudniowej herbaty w ogrodzie. Jest wyjątkowo proste le też wyjątkowo
smaczne bo lekko mokre a chrupiąca kruszonka zwienczająca całość pachnie
cynamonem !![photo DSCF3200_zpsux3m6fel.jpg](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_ujAHXC1SbVnl8mAmSNtp1iti-3e8rCTIRMKmSZjJcxuCmdMfntOU1MqZJS58bMefxZfiU47C9DmiYJe6BkR6eiIlWWr_cEPnFKoF69CGeiQexkJyxt7q2bQy6j5XzjHS8kHCRI5sXqjFSCODvjKjoR-VtWXg=s0-d)
6 porcji
Przygotowanie 20 minut
Pieczenie ok. 40 minut
Kruszonka
½ łyżeczki cynamonu
Z tych składników zagniatamy lekko, w gruby piasek, kruszonkę i chowamy ją do lodówki.
Ciasto
2 jajka
Wanilia pói laski albo cukier waniliowy
Szczypta soli i proszku do pieczenia
Cukier ucieramy z miękkim masłem. Dodajemy jajka i całość ubijamy trzepaczką. Dodajemy wanilię i przesianą z proszkiem mąkę oraz sól.
Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Wykładamy ciasto, wciskamy w nie delikatnie czereśnie, posypujemy kruszonką i do pieca na 180°C .
Pysznie ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie połączenie - wilgotno-kruche ciasta :) I czereśnie! Mnie się nigdy nie przejadają :D
OdpowiedzUsuń