czwartek, 6 października 2011

Tarta z baklazanem

Tarta z baklazanem

Ta tarta pachnie baklazanem, tymiankiem, pomidorkami cherry i kozim serem. Zapraszam wiec...


To tylko 15 minut roboty, reszta jest pieczeniem.
 


300 g kruchego ciasta


2 srednie baklazany


200 g malych pomidorkow przekrojonych na pol


300 g koziego twarozku


20 cl mleka


3 jajka


kilka galazek swiezego tymianku


sol, pieprz


oliwa


kilka czarnych oliwek





Baklazany kroimy na pol centymetrowe plastry. Solimy je i zostawiamy na sicie na 20 minut by puscily sok. Wycieramy je papierem kuchennym i obsmazamy minute z kazdej strony na 2 lyzkach oliwy.


W misce mieszamy kozi ser, mleko, jajka, tymianek i przyprawy. Uwaga na sol, kozi ser jest juz zazwyczaj slony!


Na ciescie ukladamy czesc plastrow baklazanow, polewamy masa serowo-jajeczna. Ukladamy pomidorki, oliwki i pozostale baklazany. Pieczemy w 200°C okolo 35 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz