Pyszne, malutkie, szybkie w 30 minut gotowe. Podałam je z gorącymi malinami i ze świeżym tymiankiem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9TytaPHZ4OYBLzHZ67AXGKg8UWncFnPJZ8wTpTwYU1pqeqWYHETFDppvFFKB5ZNHxHvd6dFzjcIgIsjeI9L3VmelFZsgMBSdqnJ7w_jTq_588p8bUGfgeRdTzZa_a9AGADUGC3340BTJJg8-1fP5axwstTDcdMfdNW4MGiOHr0VKhUC5Hl_T35fe22Ak/w400-h300/1705764234160.jpg)
na 25 pączków
250 g mascarpone
250 g maki
3 jajka
1 lyzka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
łyżka rumu albo wódki
okolo 650 ml oleju do smazenia wzielam ten z pestek winogron.
cukier do obtoczenia
Wymieszac składniki. Rozgrzać olej do 180°C. Formować małe kulki dobrze naoliwionymi rękoma. Smażyć kilka chwil z obu stron. Obtoczyć w cukrze.
Na sos
3 garście mrożonych malin
swiezy tymianek
2 łyżki cukru
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz