Bedzie w tym tygodniu KIELBASA! To taka rzadkość u nas w domu, ze muszę to podkreślić! Wędliny są rarytasem na naszym stole, goszczą dosłownie kilka razy w roku może 4-5 ale nie więcej. W tym tygodniu zamierzam zrobić francuskie danie Petit salé czyli pieczone kiełbaski różnych gatunków z soczewica, z marchewkami i z przyprawami. Reszta po staremu...
W Przyszlym tygodniu nie będzie MENU bo rozpoczynamy wakacje zimowe i wyjeżdżamy... Kto inny będzie gotował!
Menu
Sobota 29 stycznia
Obiad: naleśniki z maki gryczanej z jajkiem i z serem. Mieszanka sałat. Jogurt owczy.
Kolacja: spaghetti carbonara, sałata z cykorii z orzechami. Jabłko
Niedziela 30 styczeń
Obiad: MAM TESCIOW więc: salatka z awokado, krewetek i grejpfruta . Hachis Parmentier z kaczka i sałaty. Sery. A na deser zrobię tradycyjne bretońskie crêpes w tym duszone jabłka i solony karmel oraz Suzette czyli te z poamarnczami. Wino, cydr, kawa, herbata.
Kolacja: resztki... a ja pewnie jogurt , jabłko i spać!
Poniedzialek 31 styczeń
Obiad: Pałasz ( ryba), duszone pory, ryż Basmati.
Kolacja: kasza boulgour i duszone pieczarki z ziołami
Wtorek 1 luty
Obiad: czarna rzepa z winegretem i petit salé
Kolacja: brokuły sauté z sosem sojowym, makaron azjatycki
Sroda 2 luty
Obiad: jak we wtorek
Podwieczorek Crêpes bo to Chandleur!
Kolacja: sałatka z czerwonej kapusty, ziemniaki sauté i jajko sadzone
Czwartek 3 luty
Obiad: ja stołówka szkolna jak będzie działać a moi panowie resztki pierogów ze Świat, z zamrażarki...
Kolacja: penne po bolońsku z mielona wołowina, sałata.
Piatek 4 luty
Obiad: ja stołówka, chłopaki łosoś pieczony, ryż i fasolka szparagowa
Kolacja: zupa z zimowych warzyw: ziemniaki, por, marchewka, bataty, pasternak. Grzanki z sardynkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz