sobota, 8 stycznia 2022

Szaleństwo Covidowe i MENU na nadchodzący tydzień


Pierwszy tydzień pracy za nami. Szaleństwo Covidowe trwa z liczba zakażeń ponad 300 000 dziennie, około 300 zgonów. W każdej klasie brakuje mi z 1/3 czyli około 10-12 uczniów. W poniedziałek brakowało 5-6 a piątek już dwa razy tyle. Ciekawe co będzie w przyszłym tygodniu? 

Milym i pysznym wspomnieniem z ubiegłego tygodnia, z czwartku było CIASTO 3 Króli - na zdjęciu wyżej. 

Menu na nadchodzące dni 8 - 14 styczeń 2022


Sobota 8 styczeń
Obiad: Pieczony pstrąg z ziołami, ryż Basmati i patelnia papryk z cukinia. Jogurt. 
Kolacja: zapiekanka Mac and cheese z pesto z zatarem wedlug Ottolenghi... salata z winegretem. 

Niedziela 9 styczeń
Obiad: grejpfrut, Hachis Parmentier z kaczka, sałata
Podwieczorek: magdalenki z gorącą czekolada
Kolacja: Houmous i domowa pita. Jabłko. 

Poniedzialek 10 styczeń
Obiad: jak w niedziele
Kolacja: Zupa krem z dyni, jajko na miękko, chleb. Jabłko

Wtorek 11 styczeń
Obiad: Kanapki ze świeżym serkiem kozim i wędzonym łososiem, patelnia brokułów z czosnkiem
Kolacja: frytki z patatów, sałatka z cykorii, jabłka i orzechów. 

Sroda 12 styczeń
Obiad: spaghetti po bolońsku z wołowina, pomidorami i marchewka, parmezan, sałata
Kolacja: czarna rzepa z winegret, zupa z warzyw zimowych: pory, marchew, brukiew, ziemniaki. Chleb i sery. 

Czwartek 13 styczeń
Obiad: Stołówka szkolna/ eskalopki z indyka z fasolka szparagowa 
Kolacja: omlet z pieczarkami i z czerwona cebula, sałata

Piatek 14 styczeń
Obiad: stołówka szkolna/ Dorsz, ryż i purée ze szpinaku
Kolacja: Tarta z zielonym groszkiem, wędzonym pstrągiem, serem comte. Sałatka z tartego selera, sos remoulade. 



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz