Uzylam do niej resztek pieczonej kaczki, młode ziemniaki, fasolki szparagowa, korniszony... Ale kazda wersja moze byc dobra, zalezy od pomysłu.
Ta salatka to troche jak powrotu do Bordeaux ze względu na te kaczke...
3 porcje
30 minut
Pieczone udo kacze albo inne kawałki pieczonej kaczki
10 malutkich, młodych ziemniaków
500 g fasolki szparagowej
zabek czosnku
lisc laurowy
gars korniszonów
sol
zielona pietruszka
Mieso dzielimy na kawałki i lekko podgrzewamy. Ziemniaki myjemy i podsmazamy w całości na oliwie z oliwek z czosnkiem w lupienie i z liściem laurowym. Garnek przykrywamy i dusimy okolo 15 minut ziemniaki pod przykryciem. Mieszamy czesto by nie przywieraly. Doprawiamy sola.
Fasolke gotujemy w solonym wrzątku.
Układamy wszystkie skladniki na talerzach. używamy pozostałej po ziemniakach oliwy jako sosu badz nieco tłuszczu kaczego z pieczenia kaczki. Podajemy sałatkę lekko ciepla.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz