Ksiazka Lili Djeddi to hymn na czesc wesołej i dobrej kuchni, kuchni ktora odnawia relacje miedzy natura a człowiekiem. Lila Djeddi jest apostolem kuchni ekologicznej czyli bio, pysznej i dostępnej dla wszystkich. W godzinie zarazy to balsam na moja dusze i na moje kubki smakowe.
Przedstawiam nasza wczorajsza kolacje.
3 porcje
Przygotowanie 20 minut
Moczenie grochu 2 godziny
3/4 szklanki łuskanego grochu namoczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny.
Nastepnie:
1/4 sellera korzeniowego - 200 g
2 brukwie
obrac i pokroic na kawalki.
ząbek czosnku podsmażyć na oliwie z oliwek dodac seler i brukwie - smażyć chwile i dorzucić odsączony groch. Podsmażyć jeszcze 2 minuty. Pokryć calosc woda i gotowa 25 minut.
Na koniec zmiksować na dosc gesty krem.
Doprawić sola i pieprzem, mozna tez smietana jak ktos lubi ale to wtedy nie jest wersja vege.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz