Dla nas Polakow to dosc nietypowo polaczenie kaszy mannej zazwyczaj spożywanej na słodko z warzywami i ziołami! Zapewniam was, ze jest jednak pyszne. Kasze manne gotujemy na mleku dodając do niej parmezan albo Grana padano a warzywa przygotowujemy osobno z duma ilością estragonu i bazylii.
3 porcje
30 minut
120 g kaszy mannej
500 ml mleka
80 g startego parmezanu i sol
to na nasz pudding z kaszy - gotujemy okolo 3 minut, wsypując kasze do gotującego sie mleka, doprawiamy serem i sola.
Warzywa
2 cukinie
200 g zielonego groszku-u mnie jeszcze z mrożonek
3 Zabki czosnku
3 lyzki oliwy z oliwek
galazki świeżego estragonu i bazylii
sol, pieprz
gars orzeszków pinii
skorka starta z pol cytryny
Na oliwie podsmazamy posiekany czosnek, dajemy plastry cukinii i dusimy okolo 10 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany groszek, ziola, skorki z cytryny i podpieczone lekko orzeszki pinii.
Warzywa podajemy na kaszy mannej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz