niedziela, 2 kwietnia 2017

Ciasto z kaszy quinoa, szparagów i batatów.




 

Czyli propozycja kolacyjna.

 

Przygotowanie 30 minut

Pieczenie 30 minut

4-6 porcji

 

125 g quinoa

Pęczek zielonych szparagów

1 duży albo 2 małe bataty

2 jajka

15 cl mleka

Zielona pietruszka, szczypiorek

Sól, pieprz

 

Kaszę gtoujemy w osolonym wrzątku – 15 minut. Bataty gotujemy 9 minut na parze, podobnie ze szparagami 4,5 minuty.

 

Bataty jeszcze gorące dusimy widelcem, dodajemy jajka, mleko, zioła. Następnie wsypujemy kaszę. Główki szparagów zachowujemy na wierzch ciasta a łodygi kroimy na kawałeczki i łączymy je z ciastem.

 

Na wierzchu układamy pozostałe szparagi. Pieczemy w 180°C. Można jeść gorące, ciepłe albo zimne.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz