Czyli
propozycja kolacyjna.
Przygotowanie
30 minut
Pieczenie
30 minut
4-6 porcji
Pęczek zielonych
szparagów
1 duży albo
2 małe bataty
2 jajka
15 cl mleka
Zielona pietruszka,
szczypiorek
Sól, pieprz
Kaszę
gtoujemy w osolonym wrzątku – 15 minut. Bataty gotujemy 9 minut na parze,
podobnie ze szparagami 4,5 minuty.
Bataty
jeszcze gorące dusimy widelcem, dodajemy jajka, mleko, zioła. Następnie
wsypujemy kaszę. Główki szparagów zachowujemy na wierzch ciasta a łodygi kroimy
na kawałeczki i łączymy je z ciastem.
Na wierzchu
układamy pozostałe szparagi. Pieczemy w 180°C . Można jeść gorące, ciepłe albo zimne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz