Bo dzisiaj mam aż 5 przepisów do zamieszczenia. 3 obiady i
jedna kolacja. Tyle nowości udało się przetestować w ubiegłym tygodniu a
szczególnie w ten weekend.
Dzięki
takim obiadom mam tyle energii i siły. Dzięki takim obiadom mogę pracować
całymi dniami, kochać klasy złożone z 36 uczniów i jeszcze mieć cierpliwość dla
mojego Antka wieczorami. O mężu nie wspomnę he, he…
1 porcja
Przygotowanie
15 minut
Gotowanie
15 minut
2 łyżki
kaszy gryczanej
1 awokado
Szczypiorek
Oliwa,
Zielona
cytryna
Sól, pieprz
W osolonym
wrzątku gotujemy 2 łyżki kaszy gryczanej. W tym czasie kroimy awokdao, łososia i
szczypiorek. Sos przyrządzamy z soku z limetki, łyżki oliwy z oliwek i doprawiamy
go solą i pieprzem.
Na kaszy
układamy nasze składniki, polewamy sosem i pałaszujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz