Pyszny i
kuszący przepis. Dietetyczny, wiosenny i dający możliwość użycia również innych
gatunków ryb czy to wędzonych czy świeżych.
3 porcje
Przygotowanie
20 minut
Duszenie 20
minut
2 cebule
dymki ze szcypiorkiem
1 duży
fenkuł czyli koper włoski
Pęczek rzodkiewek
Oliwa
2 łyżki
syropu kolonowego albo z agawy albo miodu
Pieprz
Warzywa
drobno kroimy. Na oliwie podsmażamy je dość mocno by lekko się spiekły:
doprawiamy solą, pieprzem. Kroimy rybę na kawałeczki. Gdy warzywa są prawie
miękkie po około 12 minutach dodajemy szczpiorek, kawałki ryby i syrop
kolonowy. Mieszamy całość jeszcze 5 minut i podajemy.
Ps: Antek,
który rzodkiewek nie tyka akurat tutaj wszystkie zjadł i prosił o dokładkę,
której nie było…
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz