Wczorajsza, kolacyjna pora... Świeży zielony groszek, młody bob oraz mieszanka wyśmienitych serów: mimolette, tomme z Sabaudii, ementaler i troje sera koziego... pomidorki, sporo ziół i sos winegrette.
3 duze porcje
Przygotowanie 30 minut
300 g swiezo wyluskanego zielonego groszku
300 g mlodego bobu swiezgo wyluskanego
300 g pomidorków cherry
Po 100 g serów pokrojonych w kostkę u mnie 4 gatunki:
mimolette extra vieille, emmentaler, swiezy Tomme z Sabuadi i crottin de chavignol czyli kozi ser.
Kilka gałązek zielonej pietruszki, koperku i szczypiorku
Na sos
1 lyzka musztardy,
1 lyzka majonez
2 lyzki octu balsamicznego
4 łyżki oliwy z oliwek
sol, pieprz
Gotujemy po 5-6 minut w osłony wrzątku groszek i bob. Po ugotowaniu przelewamy je lodowata woda by zachować piękny, zielony kolor.
Dodajemy resztę składników, polewamy sosem i pałaszujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz