sobota, 14 maja 2022

Pierwsze morele, brzoskwinie i nektarynki! Czyli MENU na 14-20 maj 2022


Zaczyna się robić całkiem letnio już w mojej kuchni. Dziś kupiliśmy, po raz pierwszy w tym roku,  francuskie morele, brzoskwinie i nektarynki.  A co na stole? 

MENU 14-20 Maj 2022

Sobota 14 maj
Obiad: naleśniki z maki gryczanej z młodym szpinakiem i serem kozim, sałata. 
Podwieczorek truskawki! 
Kolacja: curry z baklazanow z pomidorkami cherry, ryż basmati. 

Niedziela 15 maj
Obiad: pieczony dorsz w cytrynach, frytki z patatów, fasolka szparagowa. 
Podwieczorek: kruchy placek z rabarbarem i z beza. 
Kolacja: zgrilowany ser Halloumi, zielone szparagi, sos miętowy. 

Poniedzialek 16 maj
Obiad: Sałatka z rzodkiewek, spaghetti z pesto z pistacji. 
Kolacja: Pizza margerita, sałata

Wtorek 17 maj
Obiad: Eskalopki z kurczaka, ratatouilles i czarny ryż
Kolacja Spaghetti z cukinii, beszamel wegetariański, sos salsą pomidory i papryka i crumesan z nerkowców. Sałata. 

Sroda 18 maj
Obiad: Pieczony łosoś, brokuły i quinoa
Kolacja: plastry bakłażana pieczone z pomidorami i feta, kasza bulgur

Czwartek 19 maj
Obiad ja stołówka: panowie jajka sadzone i zielony groszek
Kolacja: kopytka z sosem pomidorowym, sałata, awokado. 

Piatek 20 maj
Obiad: Eskalopki cielęcy à la milanaise, soczewica czerwona, koper włoski duszony
Kolacja: sałatka pomidory feta, cukinie sauté, makaron azjatycki z sosem sojowym. 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz