Kolejny tydzień przed nami. Po porannej wizycie na rynku jestem pozytywnie i wiosennie naładowana energia ale tez mam APETYT na WIOSNE!
Menu
Sobota 7 maj
Obiad: Naleśniki z maki gryczanej z szynka jajkiem i serem. Sałata z pomidorami. Truskawki.
Kolacja - w restauracji, na wyjezdzie i na spotkaniu... z kilkoma ważnymi osobami.
Niedziela 8 maj
Obiad: pieczony kurczak, młoda kapusta duszona z młodymi marchewkami, młode ziemniaczki. Curable z rabarbarem! Mamy w końcu nasz lokalny rabarbar!
Kolacja: sałatka z feta i truskawkami, tosty i szparagi.
Poniedziałek 9 maj
Obiad: filet z palacza, resztka warzyw z niedzieli. Jogurt grecki.
Kolacj: tarta z cukinia, pomidorami i mozarella, Sałata.
Wtorek 10 maj
Obiad: Awokado, omlet z młodym bobem. Sałatka z pomidorów.
Kolacja: risotto z papryka. Sałata
Sroda 11 maj
Obiad: eskalopki z indyka, duszone marchewki, makaron azjatycki z sosem sojowym.
Kolacja: sałatka z fasolki szparagowej z tuńczykiem, jajkiem i oliwkami czyli nicejska
Czwartek 12 maj
Obiad: Polędwica wieprzowa duszona z młodymi cebulami dymkami w musztardzie. Purée z patatów i z ziemniaków.
Kolacja: spaghetti z zielonym groszkiem "à la carbonara", sałata
Piatek 13 maj
Obiad: wędzony łosoś, kasza bulgur, ratatouilles
Kolacja; pieczone bakłażany, sos z jogurtu greckiego z ziołami. Ryż.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz