Takie pyszności wczoraj u nas na kolacje! Warzywa kolorowe i feta z ziołami - rozmaryn mam od Francescci, z ogrodu jej brata, z Pouilles... na słońcu włoskim wysuszony coś przepysznego.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXDXHOVSX57yGITNlx40FV27LGOoJs0TPt7X7Fm9a9Khfed0cYHak25EqdXh8PkNgsE6e-t7Pq0RZ5vELJBO3IxUlhq_GznoZ_cXZtZs4ZC0x3xMh_mis2S8KIcKBYA3103g41PZiUtFtAXaq1-xURnWOEXJuQsGrg4f7UUCIv-kH0aL9WmuaT9gWA/w480-h640/1653070429091.jpg)
3-4 porcje
400 g pomidorków cherry w różnych kolorach
2-3 duże pomidory pokrojone w kostkę
3 papryki
czerwona cebula
garsc oliwek
2 lyzki kaparów
oliwa z oliwek
sol
bazylia, rozmaryn
4 plastry sera feta , 200 g
Tosty do podania
Na odrobinie oliwy podsmażamy cebule aż się zrobi przezroczysta, dodajemy pokrojone w kostkę papryki i pomidory. Dusimy 10 minut wraz z oliwkami i kaparami i bazylia. Solimy do smaku. Po tym czasie przekładamy danie do naczynia do zapiekania. Układamy fetę na wierzchu. Posypujemy ja rozmarynem, polewamy oliwa i pieczemy całość 20 minut w 200°C. Podajemy z tostami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz