Czyli na szybko, na niedzielny obiad... podczas, gdy moi panowie po raz pierwszy w tym roku rozpalali grilla - co i tak musialam dokonczyc bo nie umieja grilla rozpalic, ja zajelam sie warzywami deserem do obiadu.
4 porcje
Przygotowanie 25 minut
chlodzenie - zalezy ile kto ma czasu...
8 lodyg rabarbaru
8 ciastek kruchych maslanych - wzielam palet breton czyli ciastka z Bretanii
250 g mascarpone
150 ml kremowki
kilka truskawek
sok z pol cytryny
cukier brazowy, cukier puder
Rababar obieramy, kroimy w kawalki i na duzej patelni smazymy na kompot bo to jest francuska nazwa przecieru owocowego... dodajemy do niego 3 lyzki brazowego cukru i sok z pol cytryny.
Odstawiamy.
Mascarpone ubijamy z kremowka i cukrem pudrem.
Na rozgniecione ciastka wykladamy nasz przecier rabarbarowy, na to krem, na gore truskawki...
Pyszne... kwasno-slodkie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz