To nam sie wczoraj kolacja udala... calkiem wiosenna i na tarasie.
Upieklam peczek mlodych marchewek, zrobilam sos pesto z lisci marchewek a calosc podalam z kasza kuskus z przyprawami i rodzynkami.
3 porcje
Przygotowanie 35 minut
Peczek mlodych marchewek - im mniejsze tym lepiej
lyzeczka kminku zmielonego
oliwa z oliwek
4 listki bazyli
troche stratego parmezanu
3 lyzeczki orzeszkow piniowych
kasza kuskus do ktorej dodalam: cynamon, kurkume, pieprz, papryke i kilka rodzynek
Marchewki obieramy, ukladamy na blasze, posypujemy kminkiem, polewamy lyzka oliwy, solimy i pieczemy pod papierem aluminiowym 25 minut w 180°C - tak na pol-miekko.
Miksujemy 1/3 lisci z peczka marchewki wraz z orzeszkami piniowymi, bazylia i parmezanem... podlewamy wszystko oliwa do otrzymania odpowiedniej konsystencji.
Marchewki podajemy na kaszy z sosem pesto.
Przepis "Elle à table"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz