wtorek, 4 lipca 2017

Pomidory faszerowane owczym twarogiem.








 


Bardzo proste, bardzo letnie i bardzo pyszne…


U mnie tylko 2 pomidory bo z mężem sami zostaliśmy, dziecko nasze na tournée z chórem szaleje, jak co roku. I coś zbyt dużo tego sera dałam… ale nieszkodzi i tak było to cudowne danie, do powtórzenia.


 


2 porcje


Przygotowanie 10 minut


Zapiekanie 30 minut


 


2 duże pomidory


200 g owczego twarogu, we Francji nosi on nazwę “Brousse” i można go dostać w każdym supermarkecie.


1 jajko


Sól, pieprz


Szczypiorek


2 łyżki oliwy


 


Pomidory umyć, odciąć kapelusze, wyjąć łyżeczką miąższ i pokroić go – wyłożyć na dno naczynia do zapiekania. Ser wymieszać z jajkiem, doprawić, dodać szczypiorek. Napełnic pomidory. Polać je oliwą i całość zapiec.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz