Pamiętacie
mój krem czekoladowy z ubiegłego piątku? Używałam do niego nieco ponad 100g
ricotty a w pudełku jest tej ricotty 250 g… zostało więc trochę ponad pół i
postanowiłam go w tej tarcie wykorzystać. Robiłam ją w ubiegły week-end bo ser
można tylko 48h otwarty trzymać.
6 porcji
Przygtowanie
25 min
Pieczenie
30-35 min
3 cukinie
Oliwa
2 ząbki
czosnku
Świeży tymianek
30 cl
gęstej śmietany
4 jajka
Resztka ricotty
Sól, pieprz
Ciasto na
tartę – u mnie zwykłe kruche.
Cukinie
pociąć na plastry i podsmażyć 5 minut z posiekanym czosnkiem i tymiankiem, na
oliwie. Doprawić.
Śmietanę
ubić z jajkami dodać starty ser.
Na ciasto
wyłożyć śmietanę… ułożyć cukinie i na wierzchu ricottę w kawałeczkach. Zapiec.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz