niedziela, 26 maja 2019

Tarta z mlodym groszkiem, ktora moge jesc!


Znalazlam! Nowy przepis dla mnie w ostatnim numerze "Elle à table"... jednakze tylko JEDEN na 70 przepisow zaprezentowanych, ktory jest kompatybilny z moimi ograniczeniami w laczeniu produktów. 
Wczoraj, po plazy, zrobilam i zajadalismy sie!


4-6 porcji

200 g kruchego ciasta - robione w domu, na masle, wszystkie skladniki eko

3 garscie mlodego groszku w straczkach 
500 g groszku w straczkach do wyluskania
jedna czerwona cebula
1 yogurt owczy typu grecki
120 g owczego badz koziego twarogu

sol i pieprz

Oba Groszki obgotowac 5 minut w osolonym wrzatku. Cebule cieniutko pokroic, ser rozdrobnic. 
Na ciasto wylozyc jogurt, na niego odsaczone warzywa i surowa cebule, pokryc twarogiem i upiec w 200°C 25 minut. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz