Niedzielny obiad w niecala godzine za to z wiosna na talerzu. W tym curry jest kurczak ale tez zielone szparagi i zielony swiezy groszek wyluskany naszymi recami! Jak to polaczyc z sosem curry, limetka i odrobina ryzu Basmati to niebo w gebusi.
4 porcje
Przygotowanie 30 minut
450 g piersi z kurczaka
250 g wyluskanego, swiezego zielonego groszku
400 g zielonych szparagow
400 ml kokosowej smietany
200 ml mleka kokosowego
1 lyzka zoltej pasty curry
sok z limetki
2 lyzki sosu Nuoc mam
1 lyzeczka ciemnego curku
bazylia
ryz Basmati albo Thai do podania
Zagotowujemy kokosowa smietane z pasta curry az powstanie taka oleista mieszanka - 5 minut. Dodajemy mleko kokosowe, nuoc mam, cukier i kilka listkow bazyli. Gotujemy 10 minut.
Po tym czasie wrzucamy pokrojone kawaleczki kurczaka, pokrojone szparagi oraz groszek. Dusimy kolejne 10 minut.
Przed podaniem dodajemy sok z limetki, swieza bazylie. Podajemy z ryzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz