To byla nasza wczorajsza, piatkowa kolacja! Pysznosci. Pomysl na to polaczenie widzialam przypadkiem, podczas ostatnich wakacji we francuskiej TV. Niczego nie zapisujac postanowilam odtworzyc.
I wyszedl nam niezwykly kolacyjny talerz, typowo wiosenny a przede wszystkim smaczny.
3 porcje
20 minut przygotowania
500 g zielonych szparagow
300 g pieczarek
100g drobno pokrojonego boczku
3 jajka
sol, pieprz
maslo, oliwa
Szparagi obieramy i gtoujemy na parze 4,5 minuty.
Pieczarki obieramy i podsmazamy na masle. Po 5 minutach doprawiamy i dodajemy do nich nasz boczek. Smazymy dalsze 5 minut.
Jajka mollet to jajka ani do konca na miekko ani na twardo gdzy gotujemy je rowno 4,5 minuty.
Na talerzach laczymy calosc, przekrajamy jajko by zoltko lekko sie rozlalo. Doprawiamy i palaszujemy z kromka dobrego chleba!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz