niedziela, 8 października 2017
Buddha bowl: polenta, biala fasola i purée z baklazana.
Kolejna wersja buddyjskiej miski:
3 porcje
Przygotowanie 35 minut
Pieczenie i gotowanie 35 minut
1 baklazan
125 g polenty
zabek czosnku
sok z cytryny
2 marchewki
2 gotowane buraki
100 g zielonych oliwke
2 lyzki kaparow
200 g bialej fasoli z puszki
kilka winogorn
zielona pietruszka
oliwa, sol, pieprz
Baklazan przekrajamy wzdluz na pol, solimy, polewamy oliwa i pieczemy 25 minut w 200°C.
Gotujemy polente. Marchewki scieramy na tarce, buraki rowniez.
Oliwki miksuejmy z kaparami na taka paste-sos.
Winogrona przekrajamy na pol. Upieczonego baklazana miksujemy, bez skory z zabkiem czosnku, i z sokiem z cytryny. Doprawiamy.
Wszystkie te skladniki podajemy razem...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz