niedziela, 22 stycznia 2017

Polędwica wieprzowa w warzywach.

Dorsz







 


Kolejne danie obiadowe na dość szybko i najlepiej na dwa dni…


 


5 porcji


Przygotowanie 30 minut


Duszenie 30 minut


 


750 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w kostkę


2 cukinie


4 marchewki


1 batat


2 szalotki


1 ząbek czosnku


Papryka w proszku


Kminek w proszku


Sól
tymianek


oliwa


 


 Wszystkie warzywa kroimy w paski na julienne.  Na oliwie podsmażamy najpierw szalotki I czosnek, dodajemy mięso i smażymy chwilę. Doprawiamy do smaku. Dodajemy warzywa I szklankę wody I dusimy 30 minut.


 


Podajemy z kaszą gryczaną i kieliszkiem dobrego Burgunda.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz