Z naszego
dzisiejszego stołu bardzo proste ale smaczne i aromatyczne danie, w sam raz na
zimę.
6 porcji
Przygotowanie:
20 minut
Pieczenie:
około 1 h
6-9 czy 12
pałek z kurczaka ( wedle apetytu… u mnie 9 bo Antoni je tylko jedną porcję)
Duża czerwona
cebula
8-9
ziemniaków
Gałązka selera
naciowego
2 cukinie
Garść pomidorków
cherry
Garść suszonych
śliwek
Garść rodzynke
Sól, pieprz
plus pieprz Basków czy ostra papryka
Oliwa z
oliwek
Namoczyć
razem suszone owoce.
W tym
czasie obrać warzywa i je pokroić na kawałki. Pomidorki przekroić na pół i zachować.
Resztę warzyw ułożyć w naczyniu do zapiekania, dodać odcedzone owoce i na
wierzchu ułożyć kurczaka. Doprawić. Piec 30 minut w 200°C . Po
tym czasie dodać szklankę wody oraz pomidorki. Piec kolejne 30 minut.
Inspiracja “Elle à table”, styczeń/luty 2017.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz