W pełni wpisujące się w mój nowy program dietetyczny. A że
przepis nowy i nas zachwycił to podaję…Dla tych co nie na diecie należy podać
danie z ryżem. Mój mąż też miał z ryżem bo on ma węglowodany w menu obiadowym
i na diecie. Ja niestety nie.
To co na
zdjęciu to mój talerz. Jest na nim 150 g łososia, 100 g brukselki wyszło mi
tego 9 sztuk i 100 g
kalafiora. Całość polana jest dwoma łyżkami sosu cytrynowego i posypana
szczypiorkiem. Pycha ! a cały obiad składał się z :
Następnie
danie na zdjęciu, jogurt naturalny 125 g – to jest porcja we Francji, wiem, że w
Polsce są one znacznie większe. Kawy i kostki czekolady.
3 porcje
Przygotowanie
30 minut
Kalafior
Brukselka
40 ml
śmietany
Sok z pół
cytryny
Sól,
pieprz, pieprz baskijski
Łososia
doprawiamy solą i pieprzem Basków. Warzywa gotujemy w osolonym wrzątku, każde
osobno. W garnuszku mieszamy śmietanę, sok z cytryny, masło sól i pieprz.
Łososia
gotujemy na parze – w mikforafli to 3 minuty, nad garnkiem 10 minut.
Podajemy
całość z sosem, posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Apetyczny zestawik))
OdpowiedzUsuń