To wersja pesto dla dbających o linię bo zamiast szklaneczki
oliwy są w tym sosie tylko 2 łyżki. Spora ilość cukini pozwala na zwiększenie
naszej konsmpcji warzyw a to jest zawsze ważne w każdej porze roku.
2 porcje
30 minut
3 cukinie
starte na grubych oczkach tarty
2 ząbki
czosnku
½ pęczka
bazyli
2 łyżki kremówki
2 łyżki
oliwy
Świeżo starty
parmezan
Sól, pieprz
Startą cukinię z posiekanym czosnkiem chwilę na 1 łyżce oliwy podsmażamy. Następnie całość miksujemy dodajemy kremówkę pozostałą oliwę i bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy do sosu orzeszki piniowe.
Tym sosem pokrywamy ugotowany makaron, pozsypujemy parmezanem.
Rozkoszujemy się!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz