Wczesna wiosna trwa sezon na rybę nazywana turbot bądź skarp. Ten dziki gatunek zachwyca delikatnością swojego białego mięsa. Ponieważ w poniedziałek jestem zajęta praca to receptura na dzisiejszy rybny obiad musiała być szybka i jest!
Na 2 porcje
4 filety z turbota ze skóra
oliwa z oliwek - dużo oliwy
sol
Na sos
pół peczka szczypiorku
pół pęczka swiezej kolendry
10 oliwek zielonych bez pestek
zabek czosnku
strata skorka z pół cytryny i sok z pół cytryny
oliwa
Zrobilam sos siekajac ziola i czosnek wraz z oliwkami. Dodałam cytrynę i poalalm wszystko oliwa by macerowalo.
W tym czasie doprawiam i przyrządziłam rybę.
Podalama rabe z sosem i z ryżem basmati. Pyszne!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz