Soczysta wołowina, paseczki cukini i marchewki, nieco imbiru i czosnku oraz makaron ryzowy czym bezglutenowy. Troche azjatycki ten przepis bedzie, ale jest bardzo smaczny a my zreszta azjatycka kuchnie kochamy.
3 porcje
30 minut
3 -4 marchewki
1 cukinia
2 Zabki czosnku
2 cm imbiru
3 steki wolowe czyli 360 g pociętej w paski wołowiny
2 lyzki sosu teriyaki
1 lyzka sosu sojowego
100 g makaronu ryżowego
oliwa
sezam i świeża kolendra do posypania
sol i pieprz
Kroimy warzywa w paski i obgotowujemy je 5 minut w osolonym wrzatku. Wyciagy je lyzka cedzakowa z tego wrzatku bo w tej samej wodzie bedziemy gotowa nasz makaron ryzowy... moj 3 minuty.
Wołowinę laczymy z posiekanym czosnkiem i imbirem. Doprawiamy ja sosami. Podsmazamy 3 minut wołowinę na rozgrzanej patelni, na oleju i następnie dodajemy do niej odcedzone warzywa. Smażymy 3 minuty - tak by wołowina byla miękka. Drugie smażenie oznacza, ze otrzymamy podeszwę od buta a tej nikt jesc nie lubi!
Podajemy mieso z warzywami na makaronie, posypujemy sezamem, kolendra i DOPIERO teraz doprawiamy sola i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz