Nadszedl sezon na truskawki. Nasze, francuskie, w wielu gatunkach, nie za tanie, ale pyszne! na dzisiaj wiec i na jutro przyrządziłam super deser. Tradycyjne tiramisu z dodatkiem zielonej, chińskiej herbaty matcha i świeżych truskawek. Az mi ślinka cieknie, ale trzeba doczekać do godziny podwieczorku.
6 Porcji
25 minut przygotowanie
2-3 godziny chlodzenie
500 g truskawek
6 podluznych biszkoptów, mięciutkich okolo 120 g
250 g mascarpone
2 jajka
50 g cukru pudru
2 lyzeczki herbaty matcha - sprzedawana jest ona w postaci zielonego proszku
Zotlka ubijamy z cukrem. Dodajemy mascarpone i matche. Bilaga ubijamy na sztywna piane. Przgotowujemy truskawki, Rozdrabniamy biszkopty.
Ukladamy w naczyniach wedlug uznania ciastka, truskawki i krem. Chlodzimy przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz