Czyli sobotni obiad na szybko bo w jakies 25 minut. Paseczki cielęciny lekko skaramelizowane na patelni; do tego odrobina porto i śmietany na sos, wiosenny zielony groszek i troche makaronu dla tych co sa wiecznie głodni czytaj maz i syn.
3 porcje
25 minut
500-600 g zielonego młodego groszku
3 kotlety cielęcy pokrojone w paski okolo 360 g
Lyzka ciemnego cukru
2 lyzki porto
4 lyzki smietany
maslo
sol, pieprz
do podania: makaron
zielona pietruszka i pestki słonecznika
Makaron gotujemy. groszek obgotowujemy 3 minuty w solonym wrzątku. Na masle smazymy paski cielęciny przez jakies 3 minuty. Nastepnie doprawiamy je sola, pieprzem i cukrem. Smażymy minute. Dodajemy porto i smazymy kolejna minute caly czas mieszając. Nastepnie dodajemy gesta śmietanę i nasz groszek. Przykrywamy patelnie i dusimy calosc 5 minut.
Podajemy samo albo z makaronem, posypane pestkami słonecznika i zielona pietruszka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz