poniedziałek, 12 czerwca 2017

Losos teriyaki i trzy zielone warzywa.


Kilka nowych przepisow z zakonczonego wczoraj week-endu, ktory ofitowal w dobre momenty i w dobra kuchnie. 
Losos Teriyaki to bardzo prosty przepis, wykonalny w kilka minut. To kuchnia azjatycka, zdrowa, dla nas egzotyczna ale bardz smaczna. Trzeba tylko kupic sos Teriyaki w supermarkecie. 

3 porcje
Przygotowanie 10 minut
Duszenie/Smazenie 15 minut

3 porcje lososia bez skory
zabek czosnku
1 cm startego, swiezego imbiru
garsc fasolki szparagowej
garsc mlodego szpinaku
3-4 mini-cukinie
oliwa z oliwek
pieprz i sos Teriyaki - kilka lyzek 


 Siekamy czosnke i wraz z imbirem pokrywamy nim lososia. Polewamy rybe 5-6 lyzkami sosu Teriyaki. Odstawiamy. Fasolke gotujemy 10 minut w osolonym wrzatku. 
Cukinie dusimy chwile na oliwie z oliwek i pod koniec dodajemy listki szpinaku.
Rybe smazymy 3 minuty z kazdej strony. 

Podajemy calosc. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz